Endret: 26 feb 2018     Opprettet: 31 jan 2018

Lading av elbil

Her finner du praktisk informasjon om bestilling av ladestasjon for elbil og betingelsene for dette.

Infrastruktur for å sette opp ladestasjoner er montert på plassene 2-18 og 21-27. Alle andelseiere kan bestille ladeplass til sin andel av styret. Ved bestilling vil styret formidle denne bestillingen til elektriker og tildele andelen en plass hvor det blir montert ladestasjon. 

Andelseiere vil måtte bytte parkeringsplass for at de som bestiller ladeplass skal få tilgang til denne. Styret vil omfordele plasser med mål om at alle skal få best mulig parkeringsforhold. Det vil si at flere andelseiere kan måtte bytte plass når noen får ladeplass, slik at ikke en andel får vesentlig dårligere parkeringsforhold enn øvrige andeler.

Kostnader for ladeplass vil kun betales av andeler som benytter seg av tilbudet. Kostnadene er fordelt på alle plassene som er tilrettelagt som ladeplass. Kostnadene vil bli fakturert av OBOS sammen med øvrig husleie.

Ladestasjonen som monteres vil være med Type2 ladeuttak. Brukeren må selv sørge for riktig type kabel.

Betingelser for bestilling

Ved bestilling godtar andelseieren følgende betingelser:

  • Andelseieren forplikter seg til å betale kr. 10 000,- i engangsinnskudd ved bestilling.
  • Andelseieren forplikter seg til å betale kr. 240,- pr. mnd. for leie av ladeplass. Dette kommer i tillegg til ordinær garasjeleie.
  • Andelseieren forplikter seg til å betale for forbrukt strøm på ladestasjonen.
  • Ladeplassen følger andelen.
  • Dersom andelen ønsker å frasi seg ladeplass, skal styret varsles. Andelen er forpliktet til å betale for leie og bruk av ladeplass inntil en ny andel har overtatt ladeplassen.
  • Innskuddet betales ikke tilbake dersom andelen frasier seg ladeplassen

Bestillingskjema finner du på denne lenken: Bestille ladestasjon

Ved andre spørsmål kontakt styret.